El SCT d’Anàlisi de sòls, aigües, material vegetal i residus orgànics del DMACS-UdL amb valoració favorable dins del projecte GLOSOLAND (Global Soil Laboratory Network)

Descarregar Pdf

El Laboratori del servei cientificotècnic de la UdL amb seu al Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl (DMACS): Anàlisi de sòls, aigües, material vegetal i residus orgànics està participant en uns exercicis d’intercomparació de resultats d’anàlisis entre laboratoris que treballen en fertilitat de sòls a nivell de l’estat espanyol.

Aquest exercici s’emmarca dins el projecte GLOSOLAND (Global Soil Laboratory Network), coordinat per la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl (SECS).

L’objectiu del projecte és l’harmonització de resultats per millorar la gestió sostenible del sòl i així donar resposta als plantejaments de l’Aliança mundial pel sòl de la FAO.

En aquest context, al 2019, es va realitzar un primer exercici que va reflectir l’estat general dels laboratoris participants. Al 2021 es va organitzar un segon exercici per tal d’aprofundir en alguns dels paràmetres que van donar més carències.

El resultat d’aquest segon exercici mostra que el SCT d’Anàlisi de sòls, aigües, material vegetal i residus orgànics de la UdL és un dels 7 laboratoris (entre els 26 laboratoris participants) que han obtingut una valoració favorable.